woensdag 11 augustus 2010

Activatie WFF ONFF-069 Durmemeersen Waasmunster/Sombeke

Op zaterdag 14 augustus werd de WFF referentie ONFF-069 geactiveerd. Zoals eerder staat er in de onmiddellijke omgeving het Kasteel van Sombeke Referentie BCA OV-027 en tevens opgenomen in de lijst van het World Castle Award WCA als ON-00359. De call zal de WLD club call zijn ON6WL/p, banden 40 - 20- 30 meter. Modes SSB en CW.

Even een kleine introductie. Meer staat te lezen op de website van vzw De Durme , die tevens de reservaten beheren. Link hier

Het reservaatproject ‘De Durmemeersen’ strekt zich uit langsheen de Durme, tussen de brug van Waasmunster en die over de E-17 op het grondgebied van de gemeenten Zele, Waasmunster en Hamme. De noordelijke grens wordt gevormd door de E-17 en de vroegere ‘Legen Heirweg’ van Waasmunster. Ten zuiden wordt de grens gevormd door de vrij scherpe grens tussen het alluviaal gebied van de Durme en de hoger gelegen dekzanden. (tekst vzw de Durme)

Activiteitsverslag:
Wij waren actief van omstreeks 09h30 tot 14h30 lokaal.
In totaal werden zomaar 303 QSO gedraaid op 3 verschillende banden in twee modes SSB en CW. Condities waren prachtig op 40 meter met een sterke pile-up, zwakke response in CW nadien  een sterk einde op 20 meter SSB. Wij hadden nog een aantal uren kunnen verder gaan op 20 meter maar onze goal was 300 QSO. Dus onze goal bereikt. Alex ON3HR, Guido ON6RL, Stany ON6TC, Nico ON4TQ en XYL ON4BB brachten ons een bezoek. Log werd via ON3SSB naar het upload punt doorgestuurd. Wie ons gewerkt heeft moet ON6WL/P binnen een aantal dagen terugvinden op de logsearch web pagina van het WFF. Kijk ook even onderaan voor het foto album. Tot volgende activatie.

Even een kleine introductie. Meer staat te lezen op de website van vzw De Durme , die tevens de reservaten beheren. Link hier


Locatie van Kasteel van Sombeke en de Durmemeersen in Sombeke. Link hier 

Hier het fotoalbum van de activatie op 14 augustus.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten