zaterdag 26 juni 2010

Activatie De Buylaers in Lokeren WFF ONFF-065 Zaterdag 31 juli 2010

Deze identiteit  "De Buylaers"  heeft het WFF nummer ONFF-065 bekomen.

De Buylaers is een unieke brok natuur binnen de bebouwde kern van Lokeren, op nauwelijks tien minuten wandelen van het eigenlijke stadscentrum! Dit natuurgebied van 20 ha is immers gelegen op de linkeroever van de Durme, tegenover het stedelijk zwembad en de Sportlaan. De meersen langs de Durme hebben hier grotendeels hun historisch uitzicht behouden met weinig beplantingen in de vlakte, fraaie vochtige hooilanden en daarnaast een aantal rietveldjes. Het spontaan verwilderend Verloren Bos met zijn stuifduinrelicten paalt eveneens aan dit natuurgebied. Meer dan 230 plantensoorten groeien in de Buylaers en daar horen een aantal zeldzamere soorten bij zoals blaaszegge, kleine varkenskers, rankende helmbloem, moerasbasterdwederik, moerasbeemdgras, moesdistel en grote ratelaar. Het gebied is ook belangrijk als slaapplaats voor de waterpieper, waarvan in de winterperiode tot 70 exemplaren in de rietveldjes komen overnachten. Onder de broedvogels vermelden we slobeend, iJsvogel, rietgors, blauwborst en sprinkhaanzanger. (tekst vzw De Durme)

Dit uniek stukje natuur wordt beheerd door de vzw De Durme. Meer informatie staat te lezen op hun webstek.  http://www.vzwdurme.be/content/reservaten/de_buylaers.htm 

Via de lucht ziet de regio er zo uit klik hier

De call die we gebruiken in onze clubcall ON6WL/P. Activatie start vanaf 09h00 tot 13h00.(lokaal)
Het kasteel "Verloren bos " staat vlakbij , zodat wij dit ook meegeven als informatie. Het BCA nummer is OV-006 en het corresponderende WCA (World Castle Award ) is ON-00338.
Als operatoren waren Bill, ON5JE en Luk, ON4BB van dienst. Wij waren in de lucht van omstreeks 09h30 tot 14h30. In totaal werden 283 QSO gemaakt op drie verschillende banden , dit zowel in SSB als CW. De log werd aan geboden aan On contact center Gino, ON3SSB die de log doorstuurde naar het WFF log entry center.

Fotoalbum van de activatie.





1 opmerking:

  1. Bravo mannen.Knap!En mooie scherpe foto's.
    Alleen is dat valiesje mij niet duidelijk!
    Was dat een ankerpunt voor het opspannen?
    Eddy

    BeantwoordenVerwijderen