donderdag 4 november 2010

Activatie ONFF-071 De Lenie - Lokeren

Situering:
De Liniewegel te Eksaarde is voor veel Lokeraars het mooiste wandel- en fietspad door onze open ruimte. In de vlakte ten zuiden van de Liniewegel heeft de ruilverkaveling Eksaarde diepe sporen nagelaten: oude knotwilgen en bomen zijn bijna overal verdwenen, wel zijn er nu enkele stroken jonge aanplantingen. Ten noorden van het wandelpad strekt zich echter een uitzonderlijk natuurgebied uit: een lappendeken van bossen, moerassen, weiden al dan niet afgezoomd met oude knotwilgen, akkers, houtkanten, rietveldjes, oude turfputten en vijvers. Deze volledige zone is immers uitzonderlijk rustig gelegen. Er is nauwelijks bebouwing, omdat de Moervaart-Zuidlede-depressie eeuwenlang elke winter overstroomde. Bovendien liggen de dichtbevolkte woonkernen op aanzienlijke afstand en zijn er geen industrieparken of drukke autowegen in de nabije omgeving. Het is dan ook een van de weinige gebieden in de provincie Oost-Vlaanderen waar het nog echt stil en donker kan worden! Het Eksaardse onderdeel hiervan heeft extra troeven: er liggen geen asfalt- en betonwegen en nergens is er kans op doorgaand verkeer. Alle veldwegen tussen de Liniewegel en de Oude Lede, de grens Lokeren-Moerbeke, lopen immers dood. (Tekst VZW De Durme) Meer informatie op de webstek van vzw De Durme http://www.vzwdurme.be


Activatie op woensdag 3 november 2010.
 ON44WLD/p was actief op 40 en 20 meter. Zoals steeds gebruikten wij een dipool voor 40 en 20 meter op 8 meter hoogte. (ophangpunt vislijn) Als steunpunt deed een bestaande buiten tafel dienst.
Als operator was Bill, ON5JE en Jacky , ON3JK als coƶperator van dienst. Bill bediende de zender , Jacky de log computer. In totaal werden 319 QSO's gedraaid, voornamelijk op 40 meter. Op 20 meter werden enkele stations vanuit de USA en Canada gelogd. Ook daar wordt onze call steds meer herkend. Er werd voornamelijk gewerkt per nummer, wat het beheer vlotter laat verlopen. Als bezoekers mochten onze jongens Kristof ON3LK en Alex, ON3HR verwelkomen. Condities op 40 meter was uitstekend, op 20 meter ging het iets stoever.

Fotoalbum:
Bekijk de fotoreportage genomen door Kristof, ON3LK






Geen opmerkingen:

Een reactie posten