maandag 20 september 2010

Activatie Fort Napoleon WV-015 en Lighthouse BEL-002

Op zaterdag 18 september werd het Fort Napoleon BCA referentie WV-015 en de vuurtoren Lange Nele BEL-002 geactiveerd. Het Fort stond reeds lang op het verlanglijste van Bill ON5JE. Het weer was prachtig, iets wat koel in de vroege morgen, maar naarmate de dag vorderde, toonde de zon van haar beste kant. Wij stonden opgesteld op de parking vlak bij de ingang van het fort. Het Fort is dagelijks te bezoeken en er is ook een restaurant met terras, dat een overzicht geeft over de aanpalende duinen.

Hier een kleine intro en situatie;
Het Fort Napoleon is een fort in de Belgische kuststad Oostende. Het fort getuigt van het belang van Oostende als vestingstad in het verleden. Het is gelegen in de duinen op de oosteroever van Oostende, op wandelafstand van de haven en de zee. Lees meer op de volgende link. U kunt meer lezen over dit Fort via de volgende link. Klik hier.


Wil je het Fort situeren, volg dan deze link. link naar Google Maps

De vuurtoren "Lange Nele"  Referentie BEL-002 staat  vlakbij in de haven.  Meer over deze vuurtoren via de volgende link. Lange Nele link

Voor het World Castle Award WCA is de referentie WCA ON-00434.

In totaal werden 113 QSO gemaakt, op 40 en 20 meter. Operatoren van dienst Bill ON5JE en Luk ON4BB. Gebruikte call ON6WL/p.


Hier een foto-impressie genomen door Marc, ON6SM die ons een bezoekje bracht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten