maandag 27 september 2010

Activatie ONFF121 Tielrodebroek door ON44WLD/P

Op zaterdag 25 september was ON44WLD/p actief vanuit de WFF referentie ONFF-121. Dit is een gebied gelegen tussen de Schelde, de Durme en begrensd aan zijn Noorderlijke zijde door het Tielrode.  Het gebied staat beter bekend als een overstromingspolder voor de Schelde. Bij springtij gecombineerd met Noord-Western storm overloopt dit gebied door de hoogwaterstand van de Schelde.


Natuurpunt heeft sinds begin 2003, door de aankoop van 3 percelen, zijn vaste voet gekregen in Tielrode. Het gaat om 2 aansluitende percelen met een oppervlakte van ca. 1.4 ha en een bijkomend perceeltje van 36 a. Alle percelen zijn gelegen in het overstromingsgebied van Tielrode, gekend als de potpolder die gelegen is langs de Durme en de Schelde.
Van oudsher werd het Tielrodebroek 's winters overstroomd en bevloeid door Scheldewater.
Het is een landbouwgebied (valleigebied) waar per jaar, twee tot drie maal gemaaid en gehooid wordt, gevolgd door een intensieve nabemesting. (Tekst Natuurpunt)

Wij waren actief omsteeks 09.30 lokaal tot 13.00.In totaal werden er 312 QSO gemaakt verdeeld over 40 en 20 meter. Alle QSO's waren in SSB. Propagatie was uitstekend met gigantische pile-ups. Soms was het noodzakelijk om de aanroepen op te splitsen in cijfers groepen.
Operatoren van dienst waren Bill ON5JE en Luk ON4BB.
Soms kregen wij een regenbui over ons heen. Een zonne paraplu beschermde ons en de apparatuur tegen de regen. Wij stonden opgesteld op de parking aan het "Veer" Enkele nieuwsgierige kwamen een kijkje nemen. 



 

Localisatie van het gebied op Google Maps


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten