woensdag 24 augustus 2011

Activatie ONFF-021 d'heye

Situering:

d'Heye werd in 1997 in beheer gegeven aan Natuurpunt Middenkust. De 20ha die eigendom is van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening grenst aan nog eens 30ha die werden gekocht door het Agentschap voor Natuur en Bos (Vlaams Gewest).  Het gebied is gelegen op de grens van Bredene en De Haan en is te bereiken door vanaf tramhalte Bredene-Renbaan een halve kilometer landinwaarts te rijden, wandelen of fietsen.

Het is een middeloud duingebied daterend uit de Romeinse periode. Sinds hun ontstaan zijn deze duinen niet meer door de zee overspoeld geweest. Ze ontsnapten dus aan de grote overstromingen van bijvoorbeeld de derde en zevende eeuw. Voor de derde eeuw denkt men dat er slechts op heel beperkte schaal bewoning is geweest. Na de derde eeuw is er quasi zeker een permanente aanwezigheid geweest van mensen (vissers, jagers, strandjutters of schaapherders).

Voor verdere informatie kun je terecht via de volgende link: hier

U kunt ook via Google Maps het gebied inkijken: klik hier 


Activatie :


Onze activatie startte omstreeks 10:00 lokaal. De dag voordien hadden wij reeds het gebied verkend per fiets. Namelijk in de onmiddellijke omgeving is het knooppunt 5. Tevens gaat er een prachtig aangelegd fietsroute doorheen een gedeelte van het natuurgebied.
Zoals gewoonlijk deed de vislijn van Bill, ON5JE dienst als drager voor de 40 en 20 meter inverted-vee. Gelukkig hadden wij een braakliggend stukje grond gevonden, dat net groot genoeg was om zowel onze 40 m als 20 meter in kruis op te spannen.
Wij waren actief, startend op 40 meter, later naar 20 meter, zowel in SSB als CW.
Condities waren sterk wisselend en signalen waren relatief zwak. Ook was er wij heel wat activiteit van Light house stations. Tevens was er een andere contest in CW. Spijtig hadden wij geen WARC antennes bij, wat soelaas had kunnen brengen op de propvolle 20 en 40 meter band.

Echter werden er meer dan 300 QSO's gemaakt, waar onder 249 in SSB en 51 in CW. Een groot aantal WLD's waren van de partij op 40 meter. De eerste was Larry, ON4EB gevolgd door Leon, ON4DAP. Beide signalen waren zwak maar leesbaar. Echter 30 minuten later kwamen de signalen op naar S9 plus.

Wij werken ook nog Eddy, ON5JK, Kristof, ON3LK, Jacky, ON3JK ,Franco, ON4AUB, Marc, ON6SM, Stany, ON6TC



Operatoren van dienst waren Bill, ON5JE en Luk, ON4BB.

Log search onder de tab ON6WL startpagina.


Bekijk ook de foto album hieronder wat u een impressie moet geven van het gebied en opstelling.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten