woensdag 3 augustus 2011

Activatie ONFF-120 "Rietsnijderij - Waasmunster"

Ligging:

Rietsnijderij is een uniek zoetwaterschor, bekend om zijn bloeiende dotterbloemen, goed te overzien van op de dijken. Bij elk hoogtij overspoelt de Durme het gebied. Daarom noemen we het een zoetwatergetijdeschor. Door de afdamming van de meeste getijdenrivieren zijn schorren erg zeldzaam. Daarom vormen de resterende slikken en schorren, zoals de Rietsnijderij, natuurgebieden van internationale waarde. De natuur paste zich op een unieke manier aan aan deze dagelijkse overstroming. Bijzondere moerasvogels als de blauwborst en de kleine karekiet bevolken de metershoge rietkragen.Het is gelegen in Waasmunster langs de Durmedijk (linkeroever).
De gebieden in beheer strekken zich uit tussen drie gemeentes, nl. Waasmunster, Sombeke en Hamme.

Opstelling en activatie :

De gebieden in Waasmunster en Sombeke zijn niet bereikbaar met de wagen en de mogelijkheid tot opstelling van een station is beperkt in de onmiddelijke omgeving. Daarom werd gekozen voor een opstelplaats aan de andere kant van de Durme, kant Hamme, pompstation Kaaldries - Hamme. Hier is een vlak terrein die gemakkelijk bereikbaar is met de wagen. De opstelling van de antennes voor 40 en 20 meter op 6 meter hoogte. De betonnen sokkel van het pompstation en dito elektriciteitscabine was onze opstelplaats. Gelukkig was de strikbeveiliging niet actief. Want over een lengte van enkele honderden meters staat heel wat schrikmeldraad. De dijken worden daar ecologische netjes gehouden door tal wat schapen die zich gedurende de activatie meer dan één keer lieten horen.

Onze WLD banner bevestigd aan de auto van Willy, ON5JE , zorgde voor heel wat publiciteit. De weg beneden ons is één van de meest drukke fietswegen die de Durme volgen richting Waasmunsterbrug of Oude Durme, waar het aangenaam vertoeven is aan de oevers van de Oude Durme. Naast de honderden fietsers, waarvan sommige ons wat uitleg kwamen vragen, kregen wij het bezoek van Ronny, ON7PS en XYL, een ON3.., van de sectie Erpe Mere en Eddy, ON5JK.

Wij waren actief vanaf ongeveer 10.00 lokaal, 2 augustus 2011 op 40 en 20 meter CW en SSB.In totaal werden 339 QSO's gemaakt. De log werd opgestuurd naar WFF database en geup-load in de on6wl web log, dat bereikbaar is deze blog. Zie tab bovenaan blog.

Operatoren van dienst voor deze activatie van ON6WL/P, Bill, ON5JE en luk, ON4BB.

Fotoalbum hieronder:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten